Pàgines

dijous, 9 d’octubre del 2014

L'holandès errant - Richard Wagner

Richard Wagner



L’holandès errant és un mariner que està condemnat a navegar eternament pels mars, per haver invocat ajuda al diable quan es trobava en una gran tempesta al Cap de Bona Esperança. Cada set anys se li concedeix la possibilitat de desembarcar durant un dia. Si en aquell dia troba una jove que li és fidel i se l’estima, l’holandès errant se salvarà de la maledicció que el persegueix.
Senta, filla de Daland, capità d’un vaixell noruec, quan coneix la història de l’holandès es compadeix d’ell i s’ofereix a redimir-lo i estimar-lo.
Senta i Erik –novio formal de la noia- tenen una conversa que és escoltada per l’holandès. En sentir-se traït d’amor, s’embarca de nou i marxa a l’eternitat del mar. La jove i fidel Senta es llença al mar a buscar-lo; d’aquesta manera tràgica l’holandès és redimit per la lleialtat i l’amor de Senta que mor ofegada a les aigües.


Amb imatges diverses:


 

Amb orquestra simfònica i cor:



Versió escenificada i en anglès, amb acompanyament únicament de piano:




El cor d’homes del Liceu escenifica la tripulació del vaixell noruec del capità Daland. Els mariners, en arribar a port, canten una alegre melodia mostrant les ganes de celebrar el seu retorn. El viatge ha estat llarg, ple de tempestes i d’aventures perilloses; criden el timoner (Steuermann) i li diuen que deixi el timó i la feina; li insisteixen que baixi a terra ferma per ballar i passar plegats una bona estona: Steurman lass die wacht!
Amb aquest cor de mariners de Richard Wagner, podrem captar l’expressivitat i la potència de les veus masculines: tenors, barítons i baixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada