dilluns, 20 d’octubre de 2014

Turandot - Giacomo Puccini

Giacomo Puccini


La protagonista, Turandot, era una princesa tan i tan bonica, que fins el sol s’enfosquia en els núvols per no veure-la... Els qui la veien per primera vegada quedaven captivats, ja que exercia un gran poder sobre els seus cors. Els qui la coneixien, la temien, perquè Turandot era una princesa cruel. Molts candidats volien casar-se amb Turandot, però havien de superar tres proves. Aquell qui aconseguís endevinar-les es casaria amb ella. Tots els qui ho havien intentat havien fracassat; havien pagat la seva gosadia amb la vida, just en sortir la lluna blanca.


Ens trobem a la plaça del palau. Un jove desconegut, el príncep Calaf, captivat per la princesa Turandot, es presenta davant l’Emperador per respondre els tres enigmes. Turandot explica el motiu de la seva crueltat: En temps llunyans un príncep estranger s’emportà per la força la meva àvia Lo-U-Ling. En record d’ella castigo els meus pretendents amb els tres enigmes.

El jove desconegut supera les tres preguntes amb intel·ligència, però la jove Turandot es resisteix a casar-s’hi. Calaf li permet una oportunitat:


No et vull estimar per la força, sols per amor seràs meva; si descobreixes el meu nom estaré satisfet en pagar amb la meva vida.

Turandot  tortura a la lleial esclava del príncep desconegut, Liú. Sense èxit intenta esbrinar el nom del seu pretendent. La noia mor, és fidel a Calaf i no revela el seu nom. Amb aquest acte de valentia, Turandot s’adona del poder de l’amor vertader.

Ja de matinada, Calaf li confessa el seu nom. Quan apareix l’Emperador demana a la seva filla Turandot si ha descobert el nom del desconegut, ella respon: Amor!
  

“Perché tarda la luna? Cor en el que se sent, al final,el cor de veus blanques.

Atenció!!!! El següent vídeo només pels que sou del Barça. Aquest vídeo es va utilitzar per motivar els jugadors del Barça abans de sortir a jugar la final de la Champions, l’any 2009, i en la que s’incorpora el final del Nessum Dorma, interpretat per Pavarotti:Luciano Pavarotti interpretant l’ària “Nessum dorma”, en la que el príncep Calaf demana al poble que no dormin, que facin vetlla amb el seu enigma:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada